Aan ellende verdienen
Posted by Renée Merkestijn on Saturday, February 12, 2022 Under: Maatschappij
In : Maatschappij
Tags: oorlog pandemie verdienen crisis aandelen
We leven in een maatschappij waar men dik verdienen kan aan
andermans ellende. De grootste klappers worden gemaakt met oorlogen, pandemieën
en rampen.
In oorlog kan je dik aan wapentuig verdienen. In een pandemie kan je dik verdienen aan medicijnen en vaccins. Niet voor niets behoren wapenindustrie en pharma tot de rijkste bedrijven. Overheden gaan veel geld uitgeven. Ook de aandelen worden veel waard. Na een oorlog, pandemie of ramp, kan men weer dik verdienen aan de opbouwfase van een land.
Verdienen is het belangrijkste doel geworden in deze wereld, niet het geluk van mensen. Je ziet hoe in moeilijke tijden de armen steeds armer en de rijken steeds rijker worden. Hier ligt een geldgerichte mentaliteit aan ten grondslag.
Dit effect wordt versterkt door het economische systeem dat op
schuld is gebaseerd sinds de goudstandaard los is gelaten. De reden was dat de overheid meer geld ter beschikking wilde hebben, geld wilde creëren. In plaats
van de productie te verhogen, werden de geldkranen aangezet.
Dat geld moet
terugbetaald worden met rente, wat betekent dat je verplicht bent economisch te
groeien. Dit zal uiteindelijk inflatie veroorzaken. Want in wezen leeft een land op de pof. Inflatie is slecht voor de gewone man.
Het extra geld is goed voor de rijken, want die kunnen meer aandelen kopen en daar aan verdienen. Die aandeelhouder zal vooral weer investeren in …. pharma en wapenindustrie. Zo is het cirkeltje rond. Ze verdienen steeds meer geld, maar creëren een bubbel die uiteindelijk barst, een economische crisis.
Vooral de gewone man zal van die economische crisis last
van ondervinden. Die verdient zelden geld met geld, meestal alleen met zijn
uren. Door de economische crisis, kan hij niet zoveel meer verdienen en wordt zijn spaargeld waardeloos. De rijkeren hebben wel wat achter de hand, soms miljarden.
Het hele systeem functioneert zo door bepaalde overtuigingen: geld voor enkelen is belangrijker dan een fijn leven voor alle mensen. Laten we de komende jaren vooral onze overtuigingen en systemen onder de loep nemen en verbeteren.
In : Maatschappij
Make a free website with Yola